VMBO Allround

VMBO Allround

Leren, ontdekken en doen met VMBO Allround op Pascal Zuid! Weet jij al wat je wil worden of vind jij het moeilijk om nu al te kiezen wat je later wilt worden? Of weet je het wel maar wil je eerst nog kijken wat er nog meer mogelijk is? Op Pascal Zuid kun je alle kanten op!

Om zelf te ervaren wat het beste bij je past, heeft Pascal Zuid de brede afdeling VMBO Allround. Kom ontdekken wat jouw talenten zijn!

Voor wie?

Voor leerlingen van leerjaar 3 en 4 van het VMBO, van de kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en de basisberoepsgerichte leerweg (BB).

Aanbod op Pascal Zuid

Op Pascal Zuid bieden wij het breed-oriënterend programma Dienstverlening & Producten aan en wij noemen dat VMBO Allround. Wij laten jou kennismaken met de domeinen Technologie, Verzorging, Multi-media en Ondernemen.

Uitstel van keuze.

Op Pascal Zuid hoef je niet, zoals op de meeste andere vmbo scholen, in leerjaar 2 een keuze te maken voor een richting. Als je kiest voor VMBO Allround ga je kennismaken met alle domeinen waarna je je via de keuzevakken gaat specialiseren. In leerjaar 4 heb je dan een goed beeld van wat je wilt en wat je kunt. Je kunt dan een goede keuze maken voor een vervolgopleiding op het MBO.

Wat ga je doen?

Je onderzoekt eerst wat bij jou past. In leerjaar 3 werk je in alle domeinen aan opdrachten. Zo leer je hoe een festival organiseert, je ontwerpt een website voor de webshop en handelt een bestelling af. Je ontwerpt en tekent een product in 3D. Je gaat ook het ontworpen product maken. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van wat je gaat doen. Als je leerjaar 3 hebt afgerond heb jij een goed beeld van wat jij leuk vindt en waar jij verder mee wilt.

De keuzevakken

Eind leerjaar 3 ga jij bepalen welke keuzevakken jij in leerjaar 4 wilt gaan volgen. Dat mag in jouw eigen domein (Techniek, Verzorging, Ondernemen of Multi-media) maar dat mag ook een keuzevak zijn van een ander domein. Wij bieden een groot aantal keuzevakken aan waaruit jij kunt kiezen. Zo kun jij zelf je bepalen wat jij belangrijk vindt voor jouw toekomst.

De algemene vakken

Naast het beroepsgerichte vak heb je ook Nederlands, Engels en wiskunde. Je kiest daarnaast nog 2 vakken uit economie, biologie of natuurkunde (NASK1). Lichamelijk oefening, kunstvakken en rekenen staan ook op het rooster.

Werken voor en met mensen!

Voor alle beroepen geldt: je werkt er voor anderen en met anderen. Het is belangrijk dat je sociaal en communicatief bent. Dat betekent onder meer dat je goed moet kunnen samenwerken, naar elkaar luistert en vriendelijk bent. Je werkt bij VMBO Allround altijd samen met klasgenoten aan een opdracht. Zo oefen je alvast met deze vaardigheden.

De afdeling

In het nieuwe schoolgebouw hebben we een hele verdieping speciaal ingericht voor VMBO Allround. Op deze verdieping vind je de winkel, de keuken, het restaurant, de tweewielerwerkplaats, een houtzagerij, een ontwerpstudio, het kantoor en een schoonheidssalon. Allemaal speciaal ingericht voor jou om praktisch te kunnen oefenen.

Wat vond je ervan?

Na afloop van elke opdracht kijk je hierop terug. Wat vond je interessant en wat vond je minder leuk? Vind je jezelf geschikt voor dit soort werk? Waarom wel of waarom niet? Door die vragen te beantwoorden, wordt de keuze voor een vervolgopleiding gemakkelijker.

Talentgesprekken

Als je kiest voor VMBO Allround verwachten we 100 procent inzet. Je werkt tenslotte aan je eigen toekomst. Aan het einde van het vierde leerjaar zijn er veel onderwerpen die je moet weten en dingen die je moet kunnen doen. Je moet bijvoorbeeld beslissingen kunnen nemen, initiatief tonen en kunnen samenwerken. Je bespreekt je vorderingen en ervaringen met je mentor tijdens talentgesprekken en je krijgt een advies over welke keuzevakken het beste bij jou passen.

Aansluiting op het MBO gegarandeerd

Op school werk je samen en zelfstandig. Tijdens stages doe je veel praktijkervaring op. Van ons Loopbaancentrum krijg je échte opdrachten die je moet uitvoeren. Zo ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt voor je vervolgopleiding. Doordat je in de praktijklessen van Allround goed hebt kunnen ontdekken waar jij goed in bent heb jij bewust je keuzes kunnen maken

Leren, ontdekken en doen met VMBO Allround op Pascal Zuid!