Informatie voor ouders of verzorgers van groep 8

Beste ouder of verzorger,

Pascal Zuid is een vmbo-school waar we met elkaar staan voor ontplooiing en ontwikkeling van jonge mensen.

Op Pascal Zuid ontdekken leerlingen waar hun kwaliteiten liggen door zelf allerlei ervaringen op te doen. Niet alleen binnen het schoolgebouw, maar ook daarbuiten, door excursies, activiteiten, evenementen, maatschappelijke stage en een beroepsgerichte stage.

Reflecteren op de houding en werkzaamheden maakt deel uit van het leerproces. De mentor is hier een belangrijke spil in.
Zo verwerven leerlingen een volwaardige plaats in de maatschappij, weten ze wie ze zijn, wat ze kunnen en zijn ze sociale en betrokken personen.

Leerlingen die vanuit de basisschool de overstap maken naar het voortgezet onderwijs, krijgen de begeleiding die nodig is om in vier jaar de stap te maken naar havo of mbo. Leerlingen worden op Pascal Zuid begeleid in het zelfstandig leren en het maken van keuzes voor hun loopbaan.

In ons moderne gebouw hebben leerlingen een thuisbasis. We kennen elkaar en we zorgen ervoor dat iedereen, zowel leerlingen als medewerkers, zich welkom voelen. Samen maken we de goede sfeer en het juiste klimaat om te kunnen leren en ontwikkelen.

Leren, ontdekken en doen!