Onderwijs

Onderbouw

 

De onderbouw is een periode van twee jaar waar leerlingen uitgedaagd en gestimuleerd worden om hun talenten te ontwikkelen. Leren gebeurt binnen en buiten school. Op Pascal Zuid organiseren we excursies, projecten, sportdagen, voorstellingen en nog veel meer activiteiten voor leerlingen.

 

We zijn een brede vmbo; van basisberoepsgericht tot vmbo-tl/havo (mavo/havo). We bieden onderwijs voor leerlingen met een tl/havo en alle vmbo-adviezen. Ook leerlingen met een vmbo-dubbeladvies zijn welkom. In de onderbouw nemen we twee jaar de tijd om met elkaar te bekijken welk niveau bij je past. We bieden een prettige afwisseling tussen theorie, praktijk en projectlessen aan.

Met het Blaise Pascal College is een samenwerking voor de havo-kansklas voor leerlingen met een vmbo-tl/havo advies. Deze leerlingen volgen in de brugklas daardoor ook lessen op het  Blaise Pascal College.

Met praktijkschool De FAAM bestaat een samenwerking in de PrO/vmbo klas om leerlingen met een praktijkschooladvies uit te dagen om een vmbo diploma te halen.