Financiële regelingen

Financiële regelingen

De gemeente Zaanstad vindt het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om te sporten, creatief bezig te zijn en mee op schoolreis te kunnen. Daarom hebben we in Zaanstad financiële tegemoetkomingsregelingen voor ouders die moeite hebben om rond te komen.

Diverse regelingen waar (schoolgaande) kinderen gebruik van kunnen maken zijn:

Meedoen Zaanstad

Kinderen van 4-18 jaar kunnen een jaar lang gratis sporten of op dans- muziek- of theaterles. Ook krijgt u voor elk kind een geldbedrag voor bijvoorbeeld (sport)kleding of de huur van een muziekinstrument. Op https://www.meedoenzaanstad.nl/ kunt u uw kind aanmelden.

Jeugdfonds Sport en Cultuur Zaanstreek

Als uw kind geen gebruik kan maken van Meedoen Zaanstad meldt de gemeente u aan bij het Jeugdfonds sport en Cultuur Zaanstreek. Zij nemen contact met u op om te kijken hoe zij u verder kunnen helpen.

Stichting Leergeld Zaanstad

Via Stichting Leergeld (https://www.leergeldzaanstad.nl/) kunt u financiële hulp krijgen bij dingen die belangrijk zijn om mee te doen op school, zoals schoolreis, uitstapjes, de aankoop van een (tweedehands) fiets of computer.

Meer weten?

Kijk op https://geldwijzer.zaanstad.nl/ en op www.samenvoorallekinderen.nl. Het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt kan u helpen bij de aanvraag. Heeft u vragen? Bel dan de gemeente Zaanstad, nummer 14075.