Pascal Zuid: iets voor mij?
Je gaat een spannende tijd tegemoet dit schooljaar, met je nio- of citotoets en je keuze voor een nieuwe school. Op de website vind je alles over Pascal Zuid. Welke richtingen je kunt kiezen, welke activiteiten we organiseren, en nog veel meer. Je zit nog niet bij ons op school, maar we vinden dat je er nu al bij hoort!

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet:

Wat betekent VMBO?
VMBO betekent Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs.

Welke richtingen kun je volgen?
Wij hebben alle richtingen bij ons op school: Theoretische Leerweg, Kader- en Basisberoepsgerichte leerweg. In de bovenbouw kun je bij ons kiezen uit de afdelingen: Theoretische Leerweg en VBMO Allround. In de onderbouw krijg je bijzondere vakken zoals: Drama, Mens en Techniek, Mens en Maatschappij, Praktische Sector Oriƫntatie en in de bovenbouw: Loopbaan Leren.

Krijg ik voor alle vakken een andere meester of juf?
Nee hoor, de meeste docenten geven een aantal vakken zodat je niet veel verschillende docenten hebt, en je krijgt ook een vaste meester of juf die wordt op het VMBO een mentor genoemd. Hij of zij is degene die je helpt met al je vragen, en contact heeft met je ouders.

Hebben jullie naast les ook nog andere activiteiten?
Jazeker! Je begint bij ons met een introductieweek zodat je je klasgenootjes en je mentor beter leert kennen. Daarna volgen in de loop van de schooljaren themadagen, voorstellingen en excursies. In het derde leerjaar ga je op werkweek. En je gaat op stage in de derde en/of vierde klas.

 

Keuzegids de overstap

Lees meerreadmore

 

OPEN HUIS

Dinsdag 14 januari 2020 van 18.30 tot 21.00 uur

Samen met jouw moeder, vader of verzorger word je ontvangen in de aula van de school. Hier word je voorgesteld aan je rondleider. Met een groepje van ongeveer 10 personen krijg je een rondleiding door de school. Overal in de school zijn docenten en leerlingen aan het werk en staan ze klaar om je alles over onze school en de verschillende mogelijkheden te vertellen. Aan je rondleider kun je ook alles vragen wat je graag over Pascal Zuid wilt weten.

 

BEKIJK HIER ONZE SCHOOL

Screenshot promofilm